Egna projekt.

 
 
piteälven_1.jpg
 
 
 

EN ÄLV OCH TUSEN LEGENDER.

Med bakgrund i mitt utpräglade intresse för äventyr och norra Sveriges vildmark påbörjade jag ett projekt under 2017 med fokus på Piteälven. Här skildrar jag, i etapper, en resa med kajaker som börjar vid Norska gränsen och älvens källflöden, hela vägen ner till havet.

Utöver det natursköna och bildmässiga äventyret vill jag samla människor, legender och händelser kopplat till älvens sträckning. Projektet som jag gett arbetsnamnet “En älv och tusen legender” driver jag i dagsläget i egen regi och det slutgiltiga formatet är inte bestämt.


 
 
 
sarek_1 (kopia).jpg
 
 
 

SVERIGES 12000 METER.

Det finns platser i vårt land som alltför få känner till. Det pratas sällan om dem och tillgången på information är väldigt begränsad. Synd, då de var och en kan erbjuda upplevelser och äventyr, långt bortom vad många kan föreställa sig.

Sverige har sex massiv vars högsta topp når över 2000 meter. Totalt 13 toppar som passerar gränsen. Från Jokkmokk och Sarek i söder till Kiruna i norr. En gång var dessa områden outforskad mark där både svenska och utländska expeditioner utkämpade en kapplöpning om att kartlägga och höjdbestämma våra högsta fjäll. Här har människor förolyckats och försvunnit.

I likhet med mitt Piteälven-projekt är jag i färd med att dokumentera våra högsta berg, skildra besök och bestigningar under olika årstider samt gräva i det förflutna. Mitt mål är att detta material i någon form ska komma andra äventyrslystna och intresserade till gagn.